Telefon: +40741 217 337 sau pe e-mail: office@producator-piatranaturala.ro

Transilvania Natural Royal Stones


Despre Piatra NaturalaCu Sediul central in Cluj-Napoca Transilvania Natural Royal Stone si parteneri in Bucuresti, Timisoara si Budapesta. Dispunem de o gama variata de Piatra Naturala, piatra naturala granit, piatra naturala marmura, piatra naturala andezit, piatra naturala travertin, piatra naturala ardezie, compozit. Produsele oferite de noi sunt de buna calitate pentru amenajari interioare, amenajari exterioare.
Piatra Naturala o gasiti sub diferite forme de prelucrare, lucios, mat, antichizat, natural. Acestea sunt ideale pentru amenajarea de bucatarii, livinguri, bai, terase. De asemenea dispunem o gama larga de lavoare(chiuvete), cadite de baie si cadite de dus.
Fiind Producator si Importator la noi ve-ti gasi cel mai pun pret pentru piatra naturala.


Marmura este o roca metamorfica, cuprinsa in cea mai mare parte din calcit, este obtinuta prin metamorfoza calcarului. Culorile divese se datoraza impuritatilor: rosu de la sarurile de fier, maro de la cele de mangan, cenusiu de la grafit etc. Cele mai cunoscute modele de marmura sunt: marmura alba, marmura gri, marmura cenusie, marmura rosie, marmura neagra.


Calcarul sau carbonatul de calciu este o rocă sedimentară, dominant organogenă, de culoare albă, cenușie sau galbenă. Roca este compusă în special din mineralele calcit și aragonit ambele având formula chimică (CaCO3). Calcarele se formează în general din sedimente biogene, dar mai pot avea o geneză de formare prin reacții chimice sau procese clastice. Calcarele au o importanță economică deosebită, fiind folosite ca materie primă în industria de construcții, sunt rezervoare naturale de depozitare a petrolului, gazelor naturale, sau este roca în care au loc procesele carstice, cu formarea peșterilor acestea fiind locuri de atracție turistică.

Travertin este o rocă sedimentară poroasă de calcar , care are o culoare gălbuie până la brună. Este o varietate de tuf. Roca ia naștere la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon.

Granit este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosolană (cristale cu dimensiunea de câțiva milimetri), formată la adâncimi mari (făcând deci parte dintre plutonite), conținând în principal cuarț, feldspat sau minerale de culoare închisă ca mica. Granitele se formează din magma acidă bogată în silicați, care vine din adâncime (fenomen favorizat de mișcările tectonice) și care în apropierea suprafeței pământului (adâncime de sub 2 km) se solidifică prin răcire lentă în crăpăturile scoarței având uneori un diametru de câteva sute de kilometri; granitele cu o granulație mai mare se numesc pegmatite. Bazaltul în comparație cu granitul provine dintr-o magmă bazică. Caracteristic pentru granit numit și plutonit sunt adâncimile mari unde se formează, rocile care se formează la adâncimi mai mici ca 2 km, sunt numite subvulcanite sau "roci de gangă" (steril) în minerit.

Andezit Andezitul (sau Islanditul) este o rocă magmatică rezultată prin erupție vulcanică, având o granulație fină, de culoare brună, violetă, până la cenușie. În compoziția chimică a rocii predomină acidul silicic (ca. 60%). Temperatura de formare este cuprinsă între 950-1000 °C, lava de origine având un conținut de plagioclaz, piroxeni, amfiboli și biotit. Denumirea rocii provine de la Anzii Cordilieri, iar denumirea de Islandit de la țara de origine, Islanda (acest tip de andezit conține minerale porfirice ca zeoliți și leucit).

Ardezia este o rocă de origine sedimentară, formată din gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, întărită din cauza presiunii. Ardezia poate conține cantități variabile de cuarț sau feldspat. Se prezintă sub formă de foi, de obicei într-o culoare opac albastru închis, care se pot desface ușor în plăci subțiri, utilizate local la acoperirea caselor, la confecționarea unor plăci izolante sau ca dale pentru pardoseli. S-a folosit în trecut la fabricarea tăblițelor pentru școlarii începători.

sursa wikipedia.org