ARDEZIE NEAGRA SI MULTICOLORA

Piatra ardezie  este o piatra naturala de origine sedimentară, formată din argilă cu granule fine si cenusi vulcanice, întărită din cauza presiunii si a temperaturilor inalte in urma cu 400 – 500 milioane de ani. Modul de formare duce la o stratificare care permite spargerea în foi subțiri fără mari eforturi.

Are o rata foarte scazuta de absorbtie (sub 0.4%). Culoarea, relativ uniforma, nu exclude o mare varietate te tonuri de gri antracit, verde,rosu, maro si galben. Este un material clasic, absolut natural, poate cel mai vechi material folosit pentru acoperișuri, la confecționarea unor plăci izolante sau ca dale pentru pardoseli .El continuă să fascineze, rămânând în topul preferințelor arhitecților care îl propun cu bucurie pentru lucrări exclusiviste: acoperișuri, placari de fațade, placari de garduri si soclu, pavaje exterioare.

Producem la dimensiunea clientului trepte și glafuri de ardezie folosind lastre. Lastre care sunt cu suprafață naturală foarte netedă și este calibrată în grosime, fie la grosimea de 20mm, fie la 30mm, pentru o ușurință de așezare. Acestea sunt potrivite pentru utilizări interne sau externe și fiind o ardezie naturală are bune proprietăți antiderapante.

Atelierul nostru este echipat pentru a tăia lastrele in mai multe dimensiuni. Piese personalizate pentru un balcon de grădină  sau treapte pentru scari, precum și capace de gard si capace de stalpi. Un alt mare avantaj al utilizării ardeziei naturale este că necesită foarte puțină întreținere, o măturare din când în când și treaba este terminată.

Pentru intretinere si protectie fata de agentii externi este obligatoriu impermeabilizarea suprafetelor de piatra.

CERE OFERTA !